Onze missie en visie


De missie van Triple A.A.A. zorg is om de (moeilijk bereikbare) volwassen doelgroep te bereiken en hen passende ondersteuning te bieden. Zo zet Triple A.A.A. Zorg zich in om haar cliënten in hun kracht te zetten om de zelfredzaamheid te vergroten. Wij bieden ruimte aan cliënten om elkaar te leren kennen en ondersteunen met behulp van eigen kennis, inzichten en ervaring (peer support). Triple A.A.A. Zorg onderscheidt zich in onderstaande vier visies:


Samen lossen wij meer op

De samenwerking met ketenpartners is van groot belang, waar de cliënt centraal moet staan en zoveel mogelijk regie moet krijgen bij zijn herstel. De cliënt wil namelijk niets liever dan een stabiel leven leiden. Triple A.A.A Zorg gelooft niet in de term ‘zorgmijders’. De mensen die zo getypeerd worden, hebben vaak negatieve ervaringen in de (gezondheids) zorg, waardoor ze na een aantal slechte ervaringen de deur op slot doen voor hulp. Ze hebben de juiste aanpak en behandeling nodig en Triple A.A.A. Zorg biedt deze. De juiste aanpak heeft als basis de samenwerking met de cliënt om samen tot een oplossing te komen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verbinden

Om met de cliënt te kunnen samenwerken, moet er wel sprake zijn van vertrouwen in de hulpverlener. Zo is een band creëren met de cliënt belangrijk om hem/haar de juiste begeleiding te bieden. Triple A.A.A. Zorg wil door middel van verbinden de ‘moeilijk bereikbare groep’ bereiken. Hierbij is het achterliggende idee om de persoon achter het probleem te vinden en te investeren in de cliënt. De cliënt zal zich dan in een vertrouwde omgeving voelen en onbewust meer openstaan voor hulp.

Heldere kansen creëren

Zoals hierboven genoemd, is het belangrijk om de persoon achter het probleem te vinden en om samen naar een oplossing te werken. Triple A.A.A. Zorg is er sterk van overtuigd dat het belangrijk is dat de cliënt zelf zijn/haar problemen naar voren brengt. De cliënt weet immers zelf wat hem/haar het meest dwarszit. Zo komt het vaak voor dat een cliënt meerdere problemen ondervindt. De rol van Triple A.A.A. is om samen met de cliënt uit te komen welk probleem het meest in de weg staat van het leiden van een normaal leven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Culturele diversiteit

Samen anders zijn: authentiek, uniek en bijzonder. Kunnen zijn wie je bent, dat vinden wij belangrijk. Wij respecteren en waarderen ieders unieke identiteit en diversiteit.